Siirry suoraan sisältöön

Kisat alkoivat

Eilen alkoi jääkiekon mm-kisat ja samalla nähtiin kisojen avausfiasko. Avaus fiasko tapahtui ottelussa Ruotsi Sveitsi ottelussa. Ai ai, varmasti suurin osa suomalaisista ovat vähän vahingoniloisia. Ei ehkä muuten, mutta varsinkin kun on kyseessä jääkiekko ja naapurimaa Ruotsi.

Ruotsi on monen monta kertaa tehnyt saman tempun suomalaisille. He ivailevat toden teolla aina julkisuudessa, jos suomi ei pärjää mm-jäillä. Tämä on myös muuttunut tavaksi meillä suomessa. Terve kilpailuhenkisyys kuuluu jääkiekkoon ja siihen päälle kun lisätään kaikki media hässäkät ja muut, ei voi olla muuta kuin ihmeissään pelaajille jotka eivät vaikutu mistään median puheenaiheista.

Tällä hetkellä ruotsissa velloo suuri pelko siitä, että Tre Kronor nimeä kantava ruotsin joukkue ei tule pärjäämään edes kotikisoissaan. Ruotsilla on apuna todella paljon NHL ammattilaisia. Kaksi ehkä tunnetuinta pelaajaa ruotsin joukkueessa ovat Dallas Stars hyökkääjä Loui Eriksson ja Colorado Avalanche kapteeni Gabriel Landeskog. He ovat todellisia nimi miehiä. Jos vertaa vaikka suomen joukkueeseen, ei tällaisia nimekkäitä pelaajia löydy. Suomen ryhmässä on vain yksi NHL ammattilainen. Hän on Lauri Korpikoski. Lauri on todella hyvä, nopea ja taitava laituri. Hän tulee olemaan suuri apu suomen kultajahdissa. Kun Suomi lähtee kisoihin, oli joukkue mikä tahansa, tullaan siltä odottamaan aina mitalia ja aina toivotaan totta kai sitä aivan kirkkainta.

Saa nähdä, tullaanko näkemään finaalissa isäntämaista Ruotsi tai Suomi? Kenties molemmat? Tai ei kumpikaan? Aika sen näyttää. Nyt on ensimmäinen peli suomelta vasta takana ja on vaikeaa vetää mitään johtopäätöksiä siitä, minkälainen joukkue suomella on loppujen lopuksi kasassa. Saa nähdä, nähtäväksi kaikki kuitenkin jää!