Viihdytään Luonnon Helmassa

Sanotaan, ettei nykymaailmassa saa mitään ilmaiseksi. Tämä kärjistynyt ilmaisu ei sentään onneksi pidä ihan paikkaansa. Luonto, tuo koko eliökunnan yhteinen asuinsija on edelleen meille täysin ilmaista. Suomen luonto on rikas ja monimuotoinen. Vilkkaan ja kiireisen kaupunkielämän keskellä usein unohtuu se, miten upea asia kaunis ja rauhallinen luonto oikeastaan onkaan. Suomi on vieläpä hyvin harvaanasuttu maa, jossa luonto ei koskaan ole ihmisestä kaukana. Stressaavimmankin päivän päätteeksi on helppoa pakata mukaan hieman maukkaita eväitä ja lähteä luontoon.

On ikävää, ettei luonto harrastuksena tule kaikille luonnostaan. Kun suurin osa meistä elää ja syntyy kaupungissa, aidon luonnon keskellä oleminen saattaa joskus vaatia harjoittelua. Silti kuten kaupungistakin, myös luonnosta löytyy tekemistä jokaiselle meistä. Liikuntaa kaipaaville saattaa riittää pelkkä reipas vaelluslenkki. Suomesta löytyy paljon valmiita vaellusreittejä, joiden pituus ja vaativuus vaihtelevat sopivasti niin, että haasteita löytyy niin aloittelijoille kuin kokeneillekin konkareille. Enemmän haasteita kaipaavat voivat lähteä maastoon vaeltamaan, tai vaikkapa kallioille kiipeilemään. Tällaisissa askareissa on tietysti syytä muistaa asiaankuuluvat varusteet. Varsinkaan kiipeilyä ei kannata ilman kokemusta harrastaa!

Urheiluhenkisemmät saattavat nauttia kalastuksesta tai metsästyksestä. Nämä molemmat ovat luvanvaraista toimintaa, mutta etenkin kalastuksen saloihin on helppo päästä sisälle, ja mikä parasta, sitä voi harrastaa lähestulkoon ympäri vuoden. Myös yksi hyvä tapa päästä helposti luonnonlähelle ilman, että tarvitsee tinkiä liikaa kaupunkielämän mukavuuksista, on ryhtyä harrastamaan leireilyä tai telttailua. Ympäri maata tarjolla on runsaasti upeissa, luonnonkauniissa paikoissa sijaitsevia leirikeskuksia, joihin halukkaat voivat majoittua pientä korvausta vastaan. Kaikkein mukavuudenhaluisimmille löytyy hyvinvarusteltuja mökkejä tai asuntoautoja. Jos taas kaipaat hieman askeettisempaa kokemusta, ei muuta kuin hyvä teltta matkaan ja suunta kohti luontoa!

Kiitos lahjoittajamme! Uudet nettikasinot | www-thegamer-eu