Vajosuon Vaellus Tutustuttaa Suomaisemaan

post thumb
Uutiset
kirjoittanut Hemron/ 08 Jul 2021

Vajosuon Vaellus Tutustuttaa Suomaisemaan

Vajosuo on Varsinais-Suomessa sijaitseva suoalue ja se kuuluu Kurjenrahkan kansallispuistoon. Suolle on matkaa Turusta 30 kilometriä. Suoalue levittäytyy Maskun, Nousiaisten ja Ruskon alueille. Vajosuon vaellus -reitti on rengasreitti, joka on kolmenkymmenen kilometrin pituinen. Reitin kulkemiseen kuluu yleensä kaksi vuorokautta, joten vaellus vaatii yhden yöpymisen reitillä. Reitin varrella on yksi vuokratupa ja laavuja, joissa voi yöpyä.

Vajosuon vaellus etenee helpohkossa maastossa

Reitin maasto on melko tasaista ja helppoa. Se on mukava kohde kokeneemmallekin vaeltajalle. Reitillä pääsee ihailemaan suonäkymiä, aarnimetsää sekä järvimaisemaa. Reitin suositeltu kulkusuunta on vastapäivään. Reitin voi aloittaa pohjoispuolelta, joko Rantapihan tai Kurjenpesän pysäköintialueilta, tai etelästä Vajosuolta. Alueella on nähtävääkin. Kuhankuonon rajakivi, joka on kansalaissodan aikainen muistokivi Vähä-Välisaaressa, on mielenkiintoinen nähtävyys.

Kurjenrahkan kansallispuisto on mainio paikka ihastella suuria soita, jotka luonnontilaisina ovat vaikuttavia kaikkina vuodenaikoina. Vajosuolla ja Koivusaaressa on luontotornit, joista voi soiden lisäksi tarkkailla lintuja. Suolla eläviä lintuja ovat esimerkiksi käki, riekko, taivaanvuohi, kurki, punajalkaviklo ja niittykirvinen. Soiden rämealueilla esiintyy runsaasti perhosia, joita voi kesäaikaan bongailla.

Vajosuo lumoaa vuoden ympäri

Vaellus Vajosuolla on mieleenpainuva kokemus, sillä suo on omaleimainen alue Suomen luonnossa. Suolla on oma tuoksunsa ja valokin on siellä erilainen. Lisäksi suo on mielenkiintoinen kaikkina vuodenaikoina. Toki vaeltajan kannattaa varustautua vuodenajan ja sään mukaan. Reitti kulkee osin kansallispuiston ulkopuolella, Kuhankuonon retkeilyreitistön reiteillä.