Suomen Suurin Hirvi Oli Massiivinen Eläin

post thumb
Eläimet
kirjoittanut Hemron/ 20 May 2022

Suomen Suurin Hirvi Oli Massiivinen Eläin

Hirvi on suurikokoinen nisäkäslaji, joka elää havumetsävyöhykkeellä pohjoisessa Euroopassa, Amerikassa sekä läntisessä Aasiassa. Suomessakin hirviä on runsaasti etenkin Pohjois-Savossa ja Pohjois-Pohjanmaalla, missä hirvikolarien määrät ovat suurimmat. Hirvisonni voi painaa jopa 800 kg ja se on siksi myös arvokas riistaeläin. Iso uros voi kasvaa hartioiden kohdalta yli kaksi metriä korkeaksi, joten sellaisen kohtaaminen metsässä on melkoinen elämys. Mutta minkä kokoinen on Suomen suurin hirvi?

Kuhmossa on kaadettu Suomen suurin hirvi

Yleensä hirvien painot ovat naaraalla noin 200 – 490 kg ja uroksella noin 380 – 700 kg. Maassamme suurin kaadettu hirvi on tiettävästi Kuhmossa 2007 kaadettu ruhopainoltaan 350 kg painava hirvi. Tuollainen ruhopaino vastaa elopainossa 650 – 700 kiloa. Eläimen suuresta koosta kertoo myös se, että hirven ruumis voi olla jopa kolme metriä pitkä.

Mutta onko hirvi suurimpia eläimiä, mitä Suomen luonnosta löytyy? Ensimmäiseksi mieleen nousee monella karhut. Vertailun vuoksi esimerkiksi isoin tiettävästi kaadettu karhu painoi noin 360 kiloa. Uroskarhun pituuskin jää maksimissaan 2,5 metriin. Ei siis ole epäilystäkään, että hirvi on Suomen suurin eläin, ei vaan painoltaan, vaan myös mitoiltaan.

Onko Tapio sittenkään metsän kuningas?

Sanotaan, että karhu on metsän kuningas ja toki suurimpana petona se ansaitsee tittelinsä kirkkaasti. Mutta suurin eläin maamme metsissä on kiistatta hirvi. Onneksi hirvi on yleensä rauhallinen kasvissyöjä, mutta toki sen metsässä kohdatessaan on hyvä olla varuillaan, koska vaikka hirvi ei ole lähtökohtaisesti aggressiivinen, sekin voi toki hyökätä tuntiessaan itsensä uhatuksi.