Suomalaiset Villieläimet – Opas Matkailijoille

post thumb
Eläimet
kirjoittanut Hemron/ 16 Dec 2020

Suomalaiset Villieläimet – Opas Matkailijoille

Suomen erämaa tunnetaan rauhallisuudestaan ​​ja koskemattomuudestaan. Turistit matkustavat kaikista maailman maista kokemaan tämän maagisen paikan. Maailmassa ei ole muuta paikkaa, jota voisi todella verrata Suomen metsiin ja järviin. Pidätpä kalastuksesta, metsästyksestä tai telttailusta metsässä, tulet rakastamaan vapautta, jota Suomen erämaa tarjoaa.

Suomi on suhteellisen harvaan asuttu maa, ja suurin osa sen asukkaista asuu rannikkokaupungeissa, etenkin Etelä-Suomessa lähellä Helsinkiä. Kun olet keskellä Suomen erämaata, se voi olla pitkä matka lähimpään kylään ja voit tuntea itsesi yksin. Se on melko outo kokemus, jos asut suurkaupungissa, mutta samalla se on hieno tunne. Tunnet todella olevan osa luontoa.

Mutta vaikka saatat tuntea itsesi yksinäiseksi erämaassa, se on todella täynnä elämää ja toimintaa. Suomen eläimistö on ainutlaatuinen ja vaihtelevampi kuin luulisi. Meillä ei tosin ole tiikereitä ja orangutaneja. Jos haluat tavata tällaisia ​​eläimiä, sinun on tyydyttävä Slothinolla pelaamiseen tai Animal Planetin katseluun. Luontomme Suomessa on kuitenkin aivan erilaista, mikä on ainakin yhtä mielenkiintoista etenkin matkailijoille ja vieraileville ulkomaalaisille.

Nyt kerromme sinulle upeista eläimistä, jotka elävät Suomen erämaassa.

Suomen eläimistö

Tutkijoiden ja biologien mukaan Suomessa on yli 45 000 erilaista eläinlajia ja kasvia. Suurin osa lajeista on hyönteisiä (lähes 25 000 – 30000 lajia) ja noin 5000 kasvilajia. Vaikka monet eläinlajeista ovat suhteellisen yleisiä Skandinaviassa, Baltiassa ja Venäjällä, Suomen erämaassa on paljon uhanalaisia ​​lajeja. Lisäksi monet suuret saalistajat elävät luonnossa täällä Suomessa. Voit nähdä esimerkiksi karhuja, susia ja ilvestä, mutta myös kauniita pöllöjä ja kotkia leijuu taivaalla.

Jos haluat tavata vaarattomia eläimiä, myös Suomessa on paljon niitä. Esimerkiksi monet hylkeet, ermiinit, ahmat ja joutsenet elävät luonnossa. Jos vietät päivän keskellä Suomen erämaata, kohtaat varmasti yhden näistä upeista lajeista. Ole kuitenkin varovainen, jos kohtaat hirven – vaikka ne näyttävätkin ystävällisiltä ja vaarattomilta, hirvet voivat olla hyvin aggressiivisia. Jos hirvi hyökkää sinua vastaan, voit loukkaantua vakavasti, joten älä lähesty heitä! Jopa peurat voivat todella olla väkivaltaisia, jos he tuntevat olevansa uhattuna. Suomessa on myös käärmeitä ja sammakoita, mutta useimmat niistä ovat täysin vaarattomia.

Suomen susi

Eläin, jonka monet ulkomaiset turistit toivovat näkevänsä Suomeen tullessaan, ovat susia. Sudet elävät vapaasti Suomen metsässä ja voivat mennä Siperiasta Norjaan tai Keski-Eurooppaan. He voivat matkustaa hyvin pitkiä matkoja ja ovat harvoin täysin yksin. Luultavasti tiedät jo kuinka sudet ovat vaarallisia, joten pysy turvallisella etäisyydellä, jos näet susi.

Sudet katsotaan uhanalaisiksi lajeiksi Suomessa, eikä niitä saa ampua ilman lupaa. Susien on melko tavallista hyökätä karjaan ja lemmikkeihin, jos he tulevat lähelle kyliä erämaassa. Sudet voivat jopa tulla joskus kaupunkeihin, mutta tämä ei ole niin yleistä. Monet karjanomistajat kärsivät suuria tappioita susien takia ja haluavat pystyä suojelemaan karjansa, joten suomalaisten susien käsittelystä käydään aina keskustelua.

Toivomme, että olet oppinut ymmärtämään paremmin Suomen villieläimiä erämaassa ja että olet ehkä oppinut jotain uutta kauniista maastamme. Jos haluat tutustua Suomen luontoon kävelemällä tai osallistumalla lintujen tarkkailuun, älä unohda valmistautua kunnolla. Suomen luonto on hyvin kaunis, mutta sinun on osattava käsitellä sitä. Jos olet ottanut kuvia villieläimistä matkallasi Suomeen, voit jakaa ne kanssamme ja lähettää ne verkkosivustollemme.