Suomen Luonnon Monipuolinen Tarjonta

post thumb
Uutiset
kirjoittanut Hemron/ 07 Jul 2016

Suomen Luonnon Monipuolinen Tarjonta

Tänään käsittelemme Suomen luonnon uskomattoman monipuolista tarjontaa. Esimerkiksi Suomen luonnossa kasvavat lääkekasvit, joita ennen muinoin käytettiin todella paljon, on aihe josta on hyvä edelleen puhua. Yleisesti ottaen kasveilla parantamisessa käytetettiin mielummin tuoretta, kuin kuivattua kasvia, mutta totta kai talviaikana jouduttiin myös turvautumaan kuivattujen lääkeyrttien apuun. Oli yleistä valmistaa niistä väkevää teetä sisäisesti, tai vaihtoehtoisesti salvaa, jota käytettiin ulkoisesti. Kasveista saatettiin myös tehdä hauteita tai haavataitoksia ja monien vaikutusta tehostettiin kuumassa saunassa.

Seuraavassa luetellaan muutamia nykyään yleisiä kasveja, joilla harva tietää olevan lääkinnällisiä vaikutuksia.

Ahomansikka, auttaa kihtiin ja yleensä siitä valmistettiinkin teetä. Ahomansikka toimi myös nykyisten laksatiivien edeltäjänä ja yllättäävää, myös silmätulehduksiin.

Apila, käytettiin hoitokeinona niin peräpukamiin, keuhkoputkikatarriin kuin vatsakatarriinkin.

Haapa, Auttoi reumatismiin, veren puhdistamiseen ja myös kotieläinten hoidossa se oli aikoinaan tunnettu matokuuri hevosille.

Kanerva, lisäsi maidonnousua rintoihin uudella äidillä ja auttoi myös munuis-ja virtsatietulehduksiin.

Kauraa käytettiin hoitamaan keuhkotautia, sekä paiseiden hoidossa.

Tässä on vain todella minimaalinen esittely Suomen luonnossa kasvavista lääkekasveista, joilla ennen hoidettiin lukuisia erilaisia sairauksia ja vaivoja. Tämä kertoo sen kuinka monimuotoinen Suomen luonto on ja miten meidän tulisi edelleen nyky päivänäkin osata arvostaa sen suomia antimia ja myös muistaa suojella sen haavoittuvuutta. Suomalainen luonto on oikea aarreaitta, josta löytyy kaikkea lääkekasveista, visuaalisiin elämyksiin elämyksiin ja yksi Suomen luontolehti sivuston tarkoitus onkin lisätä ihmisten tietoisuutta tästä kaikesta.

Vaikka kasvukausi Suomessa onkin todella lyhyt verrattuna moniin muihin maihin, on suorastaan uskomatonta kuinka runsaasti se voi tarjota niinkin lyhyessä ajassa erilaisia antimia, jos vaan tietää mitä etsiä, sillä apua löytyy lähes jokaiseen vaivaan.

Entäpä sitten luonnosta saatavat ruoka aineet, joista moni onkin jo meille monelle tuttu. Suomen luonnon todella ihana marja, sieni ja yrtti valikoima, on todella harvinaislaatusien suuri jopa koko maailman mittapuulla. Kaiken lisäksi, johtuen neljästä erillisestä vuodenajastamme, maut ovat todella vahvoja ja selkeitä verrattuna lämpimissä maissa kasvaviin marjoihin yms.