Repoveden Kansallispuisto

post thumb
Uutiset
kirjoittanut Hemron/ 28 Apr 2016

Repoveden Kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto on yksi Etelä-Suomen suosituimmista retkeilykohteista. Repovesi sijoittuu maantieteellisesti Kouvolan, ja Mäntyharjun kuntien alueelle. Sijainti on täydellinen, sillä Etelä-Suomen kaupungit ovat vielä suhteellisen lähellä, Porvoosta tai Lahdesta noin tunnin ajomatkan päässä, ja Helsingistä tai Hämeenlinnasta noin kahden tunnin. Matka taittuu suhteellisen nopeasti, joten päiväreissukin on ihan mahdollinen. Toki puistossa voi myös yöpyä.

Henkeäsalpaavan kauniissa Repoveden kansallispuistossa maisemia kuvittavat kirkkaat vedet, sekä kallioiset jyrkänteet, joiden seassa seikkaillessa sielu lepää. Puistossa kulkee useita reittejä, muutaman kilometrin mittaisista kymmeniin kilometreihin. Suosituimpia Repoveden reiteistä ovat Ketunlenkki, sekä Kaakkurinkierros. Ketunlenkki on kaiken ikäisille aina kouluikäisistä lapsista alkaen sopiva, helppokulkuinen reitti, joka kulkee muutaman suosituimman nähtävyyden kautta. Esimerkiksi kuuluisa Lapinsalmen riippusilta osuu reitin varrelle. Lenkki on noin viidestä seitsemään kilometrin pituinen, joten se sopii hyvin muutaman tunnin päiväreissulle. Kaakkurin kierros puolestaan on pidempi reitti, mutta sekin on helppokulkuinen, tosin reitin varrella on kohtalaisesti korkeuseroja. Kaakkurin kierroksesta saa tehtyä joko yhden- tai kahden yön reissun. Tosin varmasti joku on sen yhdessä päivässäkin kiertänyt, jos vain alottaa tarpeeksi ajoissa. Reitti on pituudeltaan 27 kilometriä, ja se kulkee kaikkien Repoveden parhaiden kohteiden kautta. Esimerkiksi Kuutinkanava, Mustalamminvuori, Katajavuori, sekä Lapinsalmen riippusilta osuvat kaikki reitille.

Repovedellä majoittuminen on mahdollista toki omassa teltassa, mikä kannattaa tehdä jonkin lävähdysalueen lähettyvillä, koska niissä sijaitsevat yleensä tulentekopaikat, sekä ulkohuussit, mitkä saattavat tulla tarpeeseen reissulla, jolla yöpyminen on suunniteltua. Repoveden kansallispuistosta löydät myös lukuisia laavuja, sekä vuokrattavissa olevia mökkejä.