Nuuksion Kansallispuisto

post thumb
Uutiset
kirjoittanut Hemron/ 19 Aug 2016

Nuuksion Kansallispuisto

Nuuksion kansallispuisto on oikea luonnonparatiisi, aivan pääkaupungin kupeessa. Nuuksioon pääsee seikkailemaan, vaikka viikonlopun ajaksi, tai yhdeksi päiväksikin, erittäin helposti. Kansallispuisto sijaitsee Espoon, Kirkkonummen, ja Vihdin alueilla. Ilmankin autoa kansallispuistoon on näppärä tulla, sillä julkisen liikenteen ansiosta, kulkuyhteydet ovat erinomaiset. Upeassa luonnonpuistossa riittää kauniita maisemia, niin järvien kuin metsämaisemienkin muodossa. Nuuksion alueella on pitkä historia, jota on saatu valaistua arkeologisilla tutkimuksilla, jotka aloitettiin paikassa vuonna 2010. Tutkimukset ovat osoittaneet, että Nuuksiossa on liikuttu jo heti jääkauden päättymisen jälkeen. Kivikauden aikaisia asumuksia ei ole löytynyt itse kansallispuistosta, mutta lähialueilta kyllä.

Nuuksiossa voit patikoida, liikkua luonnossa, ja retkeillä, vaikka koko perheen voimin, sillä useat kävelyreiteistä Nuuksion kansallispuistossa, ovat todella helppokulkuisia. Toki vaikeampaakin maastoa löytyy, mikäli janoaa seikkailuita. Puistossa on mahdollista liikkua myös pyörätuolilla, Haukkalammen, Kattilan, sekä Haltian alueilla. Nuuksiosta löydät runsaasti palveluita, kuten tulentekopaikkoja, laavuja, telttailualueita, vuokratupia, sekä muita palveluita. Suomen luontokeskus Haltia, on avoinna ympäri vuoden, ja siellä kannattaa vierailla, mikäli haluaa oppia lisää Suomen luonnosta. Nuuksiossa on myös ratsastusreittejä, jotka ovat pisimmillään jopa 22 kilometriä pitkiä. Melonta on suosittua Nuuksion kansallispuiston vesialueilla, ja kajakkeja on mahdollista vuokrata monista eri paikoista. Lisätietoa melonnasta Nuuksiossa, löydät esimerkiksi täältä. Jos vaihtoehtoiset tavat tutkia kansallispuiston luontoa kiinnostavat, kokeile esimerkiksi retkiluistelua talvella, tai kalliokiipeilyä kesällä.

Nuuksion kansallispuisto on oivallinen kohde sinulle, joka harrastat geokätköilyä. Puiston alueelta löydät runsaasti geokätköjä, joiden etsiminen on hauska tapa tutustua luontoon, ja koko Nuuksion kansallispuistoon. Geokätköily on loistava harrastus niin luonnossa kuin kaupunkialueillakin liikkumiseen. Tarkoituksena on löytää geokätköjä, joka voi olla esimerkiksi pieni purkki, jossa on jotakin sisällä. Geokätköt ovat lajin harrastajien piilottamia, ja niiden koordinaatit löytyvät Geocaching-sivustolta. Kätköt ovat luokiteltu vaikeustason mukaan, sen perusteella, kuinka helposti ne ovat löydettävissä. Periaatteessa geokätköilyyn tarvitsee vain kartan ja GPS-laitteen avulla. Myös erilaisia geokätköilyyn soveltuvia puhelinsovelluksia, on saatavilla älypuhelimiin. Ne ovat kätevä apu geokätköjen etsimisessä. Geokätköily on hauskaa puuhaa, ja helpoimpien kätköjen etsiminen, sopii jopa aivan perheen pienimmille. Lodjaus on partiolaisten versio geokätköilystä, ja perustuu samaan ideaan. Sitä voi harrastaa myös Nuuksion kansallispuistossa. Lisätietoa lodjauksesta saat täältä .