Saaristomeren Kansallispuisto – Kiehtova Mosaiikki Merta Ja Tuhansia Saaria

post thumb
Uutiset
kirjoittanut Hemron/ 04 Feb 2017

Saaristomeren Kansallispuisto – Kiehtova Mosaiikki Merta Ja Tuhansia Saaria

Taas on aika jatkaa tutustumista Suomen kansallispuistoihin, ja tänään onkin vuorossa Saaristomeren kansallispuisto. Tämä noin 60 kilometriä Turusta sijaitseva lumoava, yhdeksi maailman kauneimmista kansallispuistoista valittu alue sijaitsee Kemiönsaaren ja Paraisten kunnissa Saaristomeren eteläisellä reunalla. Se on perustettu jo vuonna 1983 ja pinta-alaltaan se kattaa jopa 500 neliökilometriä.

Kansallispuistossa vierailu vaatii hieman suunnittelua, sillä siellä liikutaan saarelta toiselle joko omalla veneellä taikka yhteysaluksilla. Yhteysalusliikenne kattaa muun muuassa Holman, Jurmon ja Berghamnin saaret, ja niille kuten kaikille muille asutuille saarille liikenne on maksutonta. Lisäksi Dragsfjärdissa, Pärnäisissä ja Nauvossa sijaitsevat sellaiset alusten satamat, joihin pääsee myös omalla autolla tai linja-autolla.

Saaristomeren kansallispuisto tarjoaa monenlaista tekemistä vierailijoilleen. Saaristoon voi tutustua esimerkiksi meloen, pyöräillen tai omalla veneellä. Alueelta löytyy monta vierasvenesatamaa. Kansallispuisto mahdollistaa myös esimerkiksi purjehtimisen, geokätköilyn, patikoinnin, kalastuksen, uinnin ja jopa sukelluksen ja snorklauksen. Nähtävyyksistä ja historiasta pitäville suosittelemme Örön linnakesaarta.

Saaristomeren kanskarttaallispuisto on myös erinomainen paikka eri eläinlajien bongaukseen ja siis oivallinen eläinten ystäville. Täällä voit törmätä luontaisessa ympäristössään elävään vaivaispäästäiseen, metsämyytään, supikoiraan tai minkkiin, näin muutaman esimerkin mainitaksemme. Lintulajeja alueelle on pesiytynyt ainakin 132, mukaan lukien kyhmyjoutsen,karikukko, satakieli, hernekerttu ja merimetso. Lisäksi merikotka on kansallispuiston tunnuseläin, ja onnekkaat saattavat myös nähdä sen lentelevän alueella.