Arvostus Suomalaista Luontoa Kohtaan

kirjoittanut Hemron/ 29 Oct 2014

Arvostus Suomalaista Luontoa Kohtaan

Suomalainen luonto. Mitä nämä sanat tuovat sinulle mieleen? Kyseessä on nimittäin yksi kaikkien arvokkaimmista rikkauksista, mitä maamme omistaa. Suomalainen luonto on parhaimmillaan henkeäsalpaavaa, eikä toista samanlaista ole missään. ”Nation of a thousand lakes”. Tuhansien järvien maa. Näin on eputkin laulanut joskus, ja näin on myös maailmalla Suomi tunnustettu.

Suomalainen luonto, sekä suomalainen sää on tietysti vähän kiistanalainen asia, sillä säähän ei Suomessa missään nimessä kovin mainio suurimmaksi osaksi vuotta ole. Kuvittelehan esimerkiksi pohjoinen lappi. Monen metrin nietokset, sekä aurinkoinen päivä. Aurinko on itseasiassa juuri laskemassa. Taivaanranta värittyy punaiseksi, ulkona on n. 15 astetta pakkasta. Vedät keuhkot täyteen ihanaa talvi-ilmaa, sekä katsot horisonttiin. Auringonlaskun edessä näkyy loppumattomat tunturit, sekä erämaata. Silmiesi eteen on juuri avautunut koko pohjoisen Suomen kauneus. Nämä ovat hetkiä, joita pitää vaalia.

Itse esimerkiksi pyrin jokainen vuosi, käymään pohjoisissa vähintään yhdesti. Käyn usein kalareissuilla, sillä esimerkiksi Teno-joki on yksi maailman parhaimpia lohijokia! Kyseessä on merkittävän suuri joki kalateollisuudelle. Tenojoesta saattaa nousta yli 30KG lohia, eli ei mitään ihan pikkupoikien touhua ole tuollainen! Itse muuten olen saanut 28 kg (valokuva painoi 32kg) merilohen, ja voin kertoa että kyseisellä otuksella on helposti melkein samat voimat kuin rahvaalla miehellä. Vedessä tuollainen kala on täysin pitelemätön. Kuvitelkaapa siitä millaiset voimat on esimerkiksi sitten jollain 5 metrisellä valkohailla?

Noh, onneksi Suomesta ei valkohaita löydy, mutta suomen luonnosta löytyy sitten kaikkea muuta kylläkin. Suomessa isoin petoeläin on luonnollisesti Karhu. Karhuakaan et todennäköisesti tule koskaan elämässäsi näkemään, vapaana luonnossa. Korkeasaaressa niitä on turvallista tiirailla, mikäli eivät ole talviunilla! Suomen metsissä asuvia eläinlajeja on myös esimerkiksi hirvi, peura, sekä ahmat. Monet eläimistä ovat erittäin harvinaisia, eikä niitä tavallinen tallaaja valitettavasti kovin usein näe elämänsä aikana.

Hirvet ovat kylläkin melkoinen riesa, sillä jokainen vuosi, henkilöitä menehtyy hirvikolareiden seurauksena. Pitääkin muistaa, että hirveä tulisi aina väistää perän puolelta. Tämä johtuu siitä, että etupuolella on luonnollisesti sarvet, sekä hirven etu-ruho painaa monin verroin enemmän, kuin mitä takaosa. Tämä saattaa olla todella vaikeaa, kun tilanne tulee niin nopeasti, sekä usein pimeällä.

Viime kerralla ku olin ajamassa pohjoisista, oli pakko pysähtyä taukopaikalle, nimittäin alkoi väsyttämään ihan hemmetisti. Oli vielä yö, joten vetäydyin takapenkilleni n. 20min voimaunille. Herättyäni oloni oli vielä vähän kumma, joten jäin vielä takapenkille ja kaivoin kännykkäni taskusta. Nappasin casinobonuksetnyt.com sivustolta talletusbonuksen ja veivasin hetken rulettia autoni takapenkillä. Pelailin siinä ainakin n. tunnin, ennen kuin uskalsin lähteä jatkamaan matkaa. Lähtiessäni huomasin, että hirvi nökötti suoraan ajovalojeni edessä! Onneksi en ollut vielä lähtenyt liikkumaan, joten huomasin tilanteen suhteellisen helposti. Tööttäsin pari kertaa, jonka jälkeen iso uroshirvi lähti lönköttelemään muina miehinä (hirvenä) kohti metsän pimeyttä.

Pitääkin siis olla todella varovainen, kun öisin ajaa suomalaisilla teillä. Varsinkin talvella kun on vielä erittäin liukasta, tulisi olla todella keskittynyt siihen mitä tekee, eikä missään nimessä hölmöillä liikenteessä. Väsyneenä ei kannata myöskään ajaa, mihinkään ei ole koskaan niin kiire, etteikö ehtisi rauhassa ajamaan.

Mikäli artikkelimme oli mielestäsi hyödyllinen, jätäthän palautteesi suoraan kommenttiosioon. Vastaamme kaikkiin palautteisiin niin nopeasti kuin mahdollista!

Onnea ja menestystä liikenteeseen, sekä suomen ihmeellisen luonnon kokemiseen!