Suomalaiset ovat selvästi etuoikeutettu kansa, sillä Suomesta löytyy runsaasti puhdasta luontoa ja koskematonta metsää. Luontokohteita on tarjolla lähes rajattomasti ja Suomen kaunein luontokohde voi hyvinkin sijaita lähellä omaa kotia tai vähintäänkin samassa kaupungissa. Se mikä tässä kaikessa on parasta, on ehdottomasti se, että luontokohteita löytyy sekä kesällä että talvella. Toiset kohteet ovat nimittäin kauniimpia kesällä ja toiset talvella, ja oma matkakohde kannattaa suunnitella juuri kyseiseen vuodenaikaan sopivaksi. Monet kansallispuistot pääsevät nimittäin oikeuksiinsa vasta kesällä, mutta ovat myös erittäin upean näköisiä heti ruskan tultua. Toiset kohteet taas pääsevät oikeuksiinsa vasta lumien ja jäiden tultua.
Löytääkseen upeita luontokohteita ei aina tarvitse lähteä kauas kaupungista. Suomen luontokohteet sijaitsevat nimittäin usein pienen ajomatkan päässä kaupungista ja Suomen upeimmat luontokohteet eivät missään nimessä rajoitu kauas maaseudulle.
Etelä-Suomesta löytyy lukuisia upeita luontokohteita. Haluaisitko päästä nauttimaan kansallispuiston tunnelmasta? Sitä löytyy eteläisessä Suomessa, sillä tarjolla on ainakin kymmenen erilaista kansallispuistoa. Nämä ovat Sipoonkorven, Itäisen Suomenlahden, Tammisaaren saariston, Valkmusan, Päijänteen, Nuuksion, Teijon, Liesjärven, Repoveden ja Torronsuon kansallispuisto.
Kaikki kansallispuistot ovat auki ympäri vuoden. Niiden lisäksi eteläisestä Suomesta löytyy kolme luontokeskusta. Nämä ovat Suomen luontokeskus Haltia, Tammisaaren luontokeskus ja Hämeen luontokeskus. Luontokeskuksissa voi varata ryhmäopastuksen ja retkeilyneuvontaa, ja niistä löytyy usein kahvila, luontopuoti, myymälä ja erilaista retkeilyneuvontaa. Monesta voi myös vuokrata erilaisia välineitä retkeilyyn.
Myös Pohjois-Suomessa riittää monipuolisesti erilaisia luontokohteita. Lapissa on jopa kahdeksan erilaista kansallispuistoa. Niihin lukeutuvat niin Syötteen, Pyhä-Luoston, Lemmenjoen, Oulangan, Riisitunturin, Pallas-Yllästunturin, Urho kekkosen kuin Perämeren kansallispuisto. Patikoiminen ja eräily näyttelevät suurinta osaa Lapin kansallispuistojen aktiviteeteissa, mutta monissa pääsee myös tarkkailemaan lintuja, hiihtämään, lumikenkäilemään ja melomaan.
Lapista löytyy huomattavasti enemmän luontokeskuksia kuin eteläisestä Suomesta. Niitä on nimittäin jopa kymmenen kappaletta. Niissä tulevat tutuiksi pohjoisessa elävät Suomen eläimet Lapin karu luonto ja erilaiset luonnonantimet. Näihin luontokeskuksiin lukeutuvat esimerkiksi Ylä-Lapin luontokeskus Siida, Pyhä-Luoston luontokeskus Naava, Yllästunturin luontokeskus Kellokas ja Tunturi-Lapin luontokeskus. Luontopuodin puolelta monet etelässä asuvat haluavat hankkia erilaisia matkamuistoja, sillä tarjolla on pohjoisen käsitöitä ja kulttuuriesineitä.
Suomessa on myös historiallisia luontokohteita, jotka kiinnostavat taatusti kaikkia suomalaisia. Historialliset Suomen luontokohteet sijaitsevat pitkin maata. Näistä Suomen luonto -lehti kertoo tarkemmin blogissa, mutta haluamme myös mainita muutamia tutustumisen arvoisia kohteita tässä. Esimerkiksi Pisamalahden linnavuori Pohjois-Savossa kätkee sisäänsä Suomen historiaa aina rautakaudelta saakka. Silloin savolaiset kiipesivät vuorelle turvaan kaupungin levottomuuksia. Toinen mielenkiintoinen kohde on Svartholman merilinnoitus Loviisassa, jonka historia yltää 1808-luvulle saakka. Silloin venäläiset hyökkäsivät Ruotsin valtakunnan rajan yli ja piirittivät Svartholman.
Raaseporin rauniolinna on myös vierailemisen arvoinen kohde. Se toimi Länsi-Uudenmaan hallintokeskuksena keskiajalla. Tämä linna kätkee sisäänsä lukuisia tarinoita aina rakkaustarinoista aarrelaivan haaksirikkoon ja olutkellareiden romahtamiseen sekä linnan valtakauden päättymiseen saakka. Suomi kätkee sisäänsä lukuisia upeita luonnonpaikkoja ja -kohteita, ja Suomen kaunein luontokohde on taatusti jokaisen oma mielipideasia, eikä mielipiteistä voi kiistellä.